Nu är de på väg in på insidan

Hej,

För de som undrar så kommer det att se ut ungefär såhär på insidan när de som beställt fiber har fått in den från utsidan. Måtten stämmer inte riktigt med vad Telia har meddelat när man efterfrågat detta.

Detta är Opto-jacket till vilket fibern kommer rakt in ifrån utsidan. Opto-jacket mäter c:a 8x10 cm.

Detta är Opto-jacket till vilket fibern kommer rakt in ifrån utsidan. Opto-jacket mäter c:a 8x10x3 cm.

Från opto-jacket dras en fiberpatch-kabel till Inteno-boxen. Patchkabeln är ganska stel och får inte böjas allt för mycket då det är en fiber inuti den. Inteno-boxen mäter c:a 14x21x4 cm och kräver ett eluttag för att fungera.

Från opto-jacket dras en fiberpatch-kabel till Inteno-boxen. Patchkabeln är ganska stel och får inte böjas allt för mycket då det är en fiber inuti den. Inteno-boxen mäter c:a 14x21x4 cm och kräver ett eluttag för att fungera.

Jag fick precis den monterad och då ser det hos mig ut såhär. De lyckades gömma fiberpatch-kabeln inuti den övre delen av Intenon.

Jag fick den precis monterad och då ser det hos mig ut såhär. De lyckades gömma fiberpatch-kabeln inuti den övre delen av Intenon.

På nedsidan av Inteno-boxen finns det 4 LAN-uttag. Man kan på grund av detta misstaga Inteno-boxen för att vara en bredbandsrouter men det är den inte. Den router man får av sin valda bredbandsleverantör ansluts i första LAN-uttaget. Har man valt TV via bredband så ansluts den i uttag nummer 2. Det 3:dje uttaget är för bredbandstelefoni och det fjärde används inte.

Med vänlig hälsning,

Lars-Inge